Saturday, March 21, 2009

jat da da da, isma & hafiz AF 7 ;)

baru je habis konsert af yang ke-2 tadi.. before ni aku kata tak nak layan kan af.. tapi nak wat camne dah memang penonton astro yang setia.. layan jugak akhirnya.. tapi still, i think aznil better to be the host! okay kali ni aku suka isma & hafiz! tambah pulak tadi isma nyanyi lagu favourite aku-jat da da da by dia fadilla.. best je die nyanyi.. memang dia ade rupa & suara siti.. but it's okay la.. bukan sebijik pon.. and hafiz.. memang best!! tengok diari pon dia low profile je.. suka sangat.. tak macam ade sorang tu sangat-sangta poyo walhal nyanyi tak sedap mana.. aku rase ni la kelebihan af.. kita boleh menilai kelakuan seseorang tu.. apa pun jom layan lagu jat da da da ni dulu okay.. hehe ;)



Thursday, March 12, 2009

demam akademi fantasia sudah bermula!

Af7 dah start.. tp aku tak layan sangat pun.. baru tadi sekali tengok diari.. pelajar-pelajar pun aku tak kenal selain yang pakai tudung tu. huhu
so far takde la yang aku suka.. tak tau lagi konsert nanti nak tengok ke tak..

huhu.. raja lawak astro musim ke-3 dah habis.. sepah akhirnya juara.. i like! jihan pun masa second performance not bad.. cume amir je yang so-so. well aku kesian gak kat die tu.. bukan salah die masuk ke final.. salah orang yang mengundi dia! hoh.. faham-faham je la siapa yang undi tu kan. aku nak cakap banyak pun tak boleh sebab aku bukan ade vote pun. hehe ;) harap-harap sepah berjaya la.. and astro prima tolong cepat buat new season for jozan show okay.. i suka! lantak lah orang nak kata jozan merapu ke.. bukan senang nak puaskan hati semua. eh da melalut sampai ke mana ni..

sebenarnya aku nak share.. aku baru perasan rupanya aku ni pun persis af punya exstudent jugak..ye lah kalau perhatikan balik af1-af6 bukan semua berjaya jadi artis. boleh dibilang dengan jari! mana yang ada bakat pun belum tentu boleh berjaya tau! semuanya bergantung pada nasib dan rezeki dari tuhan.. macam tu lah jugak aku.. tempat training aku ni macam af.. a platform to join financial industry.. but i ended up jobless after i graduate. sama lah macam pelajar af yang tak berjaya.. like nurul af2, liza af1 dan lain-lain. bukan tak bagus cume rezeki belum berpihak pada aku.. macam baru-baru ni seramai 40 orang dapat kerja.. tapi aku bukan salah seorang dari mereka.. apa kurangnya aku? sama ja.. cuma tu lah, bukan rezeki.. tuhan mungkin ada percaturan yang lain untuk aku.. mungkin financial industry tidak sesuai buat ku.. hurm.. tapi tu lah.. tempat training tu still recruit for next batch walaupun batch yang ade ni belum semua kerja.. so sama la macam af.. walaupun ramai yang gagal selepas af tapi af 7 tetap ada.. hurmm.. okay lah.. sampai sini sahaja.. wasalam

Sunday, March 8, 2009

halal atau haram?

aku tak faham betul dengan dia ni.. mengaku buat semua ni tapi bila ade orang persoalkan tentang halal & haram, melenting pulak! lepas tu, macam bangga pulak dia buat semua ni. nak kata jahil, ntah la.. sungguh pelik melihat manusia sebegini.. memang kubur masing-masing, tapi sebagai sesama Islam dah jadi tanggungjawab untuk menegur mana yang salah.. rasa geram je lepas baca kenyataan ni.. ya mungkin, sekarang kita berada di dunia akhir zaman..

hurm.. ni lagi satu hal. pelukan tidak berahi. pelukan tu berahi atau tidak, tetap berdosa! sesungguhnya aku sudah tak faham dengan dunia sekarang.. bukan sahaja artis malah budak-budak sekolah pun semakin menjadi-jadi. takut aku.. bukan nak kata diri sendiri bagus, tapi takut melihat keadaan sekeliling, semua menjadi-jadi tanpa ada batasan.. kebanyakan nya hanya Islam pada nama. cuba bayangkan apa beza kamu (yg berpakaian seksi, tidak menutup aurat) dengan bangsa lain? ade pulak tu kata "saya tak tau mana seksi saya". untuk mereka yang beranggapan sebegini, aku nak tau sangat, diorang ingat bila dah tak pakai baju ke baru seksi? ada tu seolah-olah bangga yang mereka tu seksi. bagi mereka seksi je, bukan tak pakai baju pun! nauzubillah..

Ya Allah kau jauhkan lah aku dari dugaan sebegini.. kau tetap kan lah IMAN ku agar aku tidak mudah terpengaruh dengan anasir-anasir sebegini.. dan kau berilah HIDAYAH kepada semua Umat ISLAM ..

maaf, entry ni macam aku ni baik sangat.. tidak.. aku pun masih banyak kekurangan.. hanya sekadar ingin berkongsi pendapat. mana yang baik dari ALLAH s.w.t, yang buruk dari aku. semoga kita semua dirahmati-Nya dan dilindungi-NYA. Amin :)

Friday, March 6, 2009

i have a crush on afiq af5? oh no!


okay semalam masa tengok af, suddenly it cross in my mind.
he looks like him! OMG.. can't believe it.. i stare at him without blinking my eye for a minute i guess. hehe ;p well if u wondering he looks like who.. let me tell ya.. afiq af5 resemble my secret admirer! maybe not 100% but still.. hurm. now u know my taste! haha ;)

akademi fantasia 7

i was crying like a baby when i watch this





i always be the big fan of AF. but it won't last for long. its due to aznil. yes. when he left af, i no longer fan of af. i still watch af but not really watch. huh. u know what i mean. well i start crying when aizat sang yesterday. then i stoped but couldn't resist to cry whent i heard shawal sang-kau ilhamku.. and i cried like a baby when they sang kenangan terindah. OMG!! it was so sad :( af lose its spark, magic or whatever u called it when aznil not host it. it will never be the same again!

well let me tell you which contestant that i love during af n after af

AF1
like-vince, liza
dislike-nana

after AF
like-nana
dislike-none

AF2
like-nurul, kaer
dislike-farah

after AF
like-farah
dislike-mas

AF3
like-mawi,marsha
dislike-reza, amylea

after AF
like-mawi,marsha
dislike-amylea

AF4
like-faizal
dislike-farhan

after AF
like-none
dislike-farhan

AF5
like-heliza, shawal
dislike-aizat

after AF
like-heliza,shawal
dislike-aizat

no offence to those fans of singers that i've listed as dislike. its just my opinion. maybe it just me who don't like them. its not a big deal if i wasn't their fan right? so chill! i believe there are a lot of people support them as a singer though! :)

Wednesday, March 4, 2009

Lee Min Ho Trips on Red Carpet Walk - 45th Beaksang Awards

i found this.. quite funny.. it must be due to nervousness.. but he still maintain cool n cute! he won that night.. congrats minho!